“Mazās Bitītes” Integratīvā mākslas festivāla Nāc līdzās! Laureāti

Pēc neilga pārtraukuma mūsu iestādes deju grupa “Mazās Bitītes” piedalās Integratīvā mākslas festivālā Nāc Līdzās!
Līdz ar pirmajiem pavasara pumpuriem un klausoties Lolitas Saulietes dziesmu “Mākonis” skolotājām un skolotāju palīgiem pirkstos ņirbēja adatas gatavojot krāšņus tērpus un raisījās radošas domas interesantam uzvedumam. Pirmajā atlases kārtā žūrija, kuras sastāvā bija Fonda Nāc Līdzās vadītāja Sarma Freiberga, valdes locekle Marta Bieriņa un Rīgas Doma kora skolas vokālā pedagoģe Valda Dzene izvērtēja video formātā iesūtītos priekšnesumus. “Mazo Bitīšu” priekšnesums tika izvirzīts uz Lielkoncertu Rīgā VEF kultūras pilī.
9. maija rīts pirmsskolā bija patīkama satraukuma un gaidu pilns, kādam tā bija pirmā reize uzstājoties uz lielās skatuves, kāds jau priecājas par sen nesatiktiem draugiem.
Šogad festivālā bija plašs dalībnieku pulks un kopumā piedalījās 40 priekšnesumi. Mazie dejotāji ar milzīgu degsmi un vēlmi izdarīt labāko, drošiem soļiem kāpa uz skatuves un aizvadīja brīnišķīgu un pārliecinošu priekšnesumu. Pret to nepalika vienaldzīga arī žūrija un “Mazo Bitīšu” priekšnesums “Mākonis” ieguva vienu no divpadsmit Laureāta tituliem. Žūrijas sastāvā bija Fonda Nāc Līdzās vadītāja Sarma Freiberga, valdes locekle Marta Bieriņa, režisors Kārlis Anitens, dziedātāja un vokālā pedagoģe Rūta Dūduma – Ķirse, vokālā pedagoģe Tatjana Vucāne, režisore un Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Zane Kreicberga. Mūsu grupas dalībniece saņēma īpašu specbalvu kā “”Jaunākā festivāla dalībniece”.
Īpaši patīkams brīdis bija arī nākošajā dienā, kad mūsu skolas direktore Iveta Kļaviņa veltīja atzinīgus vārdus gan bērniem, gan viņu skolotājām un pasniedza Nāc Līdzās diplomus.
Tiekamies Nāc Līdzās Ziemassvētkos! labdarības koncertā koncertzālē Gors!

Sigita Geca, Pirmsskolas izglītības skolotāja