Projekta “Mūsu vērtība – ģimene” 4.diena

Projekta “Mūsu vērtība – ģimene” 4.diena
Paldies brīnišķīgajam un kolorītajam Andrim Keišam! Kas gan to būtu domājis, ka arī skolas parkā varam satikt mūsu tautas dižgarus, ieklausīties Ojāra Vācieša vārdos, atpazīt mūsu valstsvīrus, aizdomāties par mencu dzīvi… Un tie bija tikai daži no plašā jautājumu un domu klāsta, kas virmoja šīsdienas nodarbībā. Izrādās, ka pasaule ir plaša. Pat ļoti. Un mums visiem ir brīnišķīga iespēja tajā būt.
Pa to laiku bērni rosījās jo čakli – pedagogu vadībā gatavoja rokassprādzes no burtiņiem un pērlēm, apgleznoja akmeņus, dekupēja, vingroja, gatavojās nometnes noslēgumam. Šodienas radošajā bērni darbnīcā attīstīja pirkstu smalko motoriku, vēra krellītes no dažāda izmēra un materiāla pērlītēm, pēc tam gatavojās brīvdabas muzikālam uzvedumam “Zaļā pļavā”, kur bērni iejutās dažādu mājdzīvnieku lomās.
Pēcpusdienas cēlienam bija sarūpēta cepumu gatavošanas nodarbība – ģimenēm bija noteiktā secībā jāsaber burciņā cepumu sausās garšvielas, ko pēc klāt pievienotās receptes varēs pagatavot drēgnā rudens vai ziemas vakarā, atceroties vasaras nometni. Tā ka atkal viena ļoti spraiga, intensīva un interesanta diena ir piedzīvota. Paldies!
Projektu finansē Sabiedrības integrācijas fonds atklāta projektu pieteikumu konkursa nevaldības organizācijām “Ģimenei draudzīgas vides veidošana” ietvaros