Projekta “Mūsu vērtība – ģimene” 2.diena

Rit jau otrā nometnes diena. Šodien nopietnas un dziļas sarunas ar psihologu, pedagogu un teologu Induli Paiču. Par ko mēs runājām? Par to, ka “pilni kapi ar neaizstājamiem cilvēkiem” –  t.i., mēs paši sev esam vissvarīgākie un būtiskākie. Ko darīt, lai nostātos savas dzīves centrā? Un darīt to apzināti? Ko darīt, lai neizdegtu? Un ko darīt, ja esi jau izdedzis? Cik cerīgi ir plaukt pat bezcerīgās situācijās? Metaforu valodā runājot, katrs cilvēks ir kā uzņēmums. Kā mēs vadām savu uzņēmumu? Kā svinam uzvaras? Kā, kad un ko ziedojam citiem? Tik ļoti daudz bezgala svarīgu tēmu, par ko domāt, ko apspriest, pie kurām atgriezties. Parasti jau saka, ka receptes dzīvei nevar iedot. Bet pačukstēšu mazu noslēpumu – mums iedeva gan.

Otrās dienas rīts bērniem sākās ar kopīgu rīta apli, kurā pārrunāja par dienā veicamajām aktivitātēm un fizisku izkustēšanos. Tad sekoja šīsdienas galvenā nodarbība, kurā bērni dekupāžas tehnikā aplīmēja stikla trauku.

Pēc sātīgām pusdienām vecāku un bērnu kopējā aktivitāte bija Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra direktores Ivetas Kļaviņas vadītā meistarklase kreklu batikošanā. Te nu gan katrs varēja izpausties pēc savām spējām un izdomas. Vislielākais pārsteigums visiem bija, atraisot mezglus un ieraugot, kas tad īstenībā ir iznācis. Un te nu ir pati galvenā veiksmes formula – visiem iznāca brīnišķīgi!!!

P.S. Kopbildi ar batikotajiem krekliņiem publicēsim nometnes noslēguma dienā – 19.augustā.

Projektu finansē Sabiedrības integrācijas fonds atklāta projektu pieteikumu konkursa nevaldības organizācijām “Ģimenei draudzīgas vides veidošana” ietvaros