Apgūstam pasaku terapiju

Piedāvājam apgūt pasaku terapijas kursu.
Īss aprakstspasaka kā darba instruments. Pasakas ir ļoti daudzveidīgas un bagātas. Tās ļauj ne tikai atklāt cilvēka iekšējo pasauli, bet arī atrast ceļu un bagātināt to. Kursa dalībnieki apgūs praktiskas iemaņas, kā izmantot pasakas individuālajās un grupas konsultācijās darbā ar bērniem un pieaugušajiem, iepazīsies ar darba pamatnoteikumiem, izmantojot pasakas, papildinās savus portfolio ar gatavām spēlēm, uzdevumiem un kompleksām nodarbībām, kurās izmanto pasakas. Detalizēti tiks aplūkotas diagnostikas iespējas, izmantojot pasakas, klientu pasaku analīze; tiks apskatīta iespēja strādāt, izmantojot autoru un tautas pasakas. Dalībnieki iemācīsies “ietērpt” uzdevumus un vingrinājumus pasaku sižetos, sarakstīt pasakas klientiem, sastādīt nodarbības.
Īss ieskats programmā:
1.sesija – ievads pasaku terapijā, metodoloģijā (20 ak.st.)
2.sesija – korekcijas – attīstošais darbs, izmantojot pasaku (20 ak.st.)
3.sesija – metaforu kārtis un citi palīglīdzekļi pasaku terapijā (20 ak.st.)
Nodarbības tiek plānotas gan teorētiskas, gan praktiskas – individuālais, pāru un grupu darbs.
Pasniedzēja: Jolanta Baltiņa, klīniskais psihologs, psihodrāmas psihoterapijas speciālists. Zināšanas papildinātas mākslas, ķermeniski orientētajā, smilšu, pasaku terapijās.
Mērķauditorija: izglītības iestāžu atbalsta personāls, pedagogi, klašu audzinātāji. Psihologiem šis kurss var tikt ieskaitīts resertifikācijas stundu skaitā.
Norises laiki: otrdienās, sākot no 2.marta, pl.17.00-20.00 (1.sesija). 2.un 3.sesija tiks organizēta atkarībā no sanitārepidemioloģiskās situācijas valstī.
Norises vieta: 1.sesija attālināti; klātienes tikšanās Valmierā.
Pieteikšanās: https://ej.uz/pasaku_terapija
Pēc kursu beigšanas arī Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra speciālisti piedāvās pasaku terapijas pakalpojumus Valmierā un ārpus tās dzīvojošiem bērniem , vecākiem un ģimenēm.