Pārgājienu diena sākumskolā

Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra pārgājienu dienā, 7. septembrī, dažādos tālāk un tuvāk izvēlētos maršrutos devas arī sākumskolas klases.

1.a klase pārgājiena gala punktu bija izvēlējusies Valmierā, Meža ielā esošo rotaļu laukumu bērniem. Pārgājiena laikā skolēni no skolas devās līdz Dzelzs tiltam, tālāk caur mežu, ejot dažādās takas, nonāca līdz pļaviņai, kurā notiesāja līdzi paņemtos našķus. Klase pēc kopā pavadītās pēcpusdienas kļuva atvērtāka un katrs savus klasesbiedrus bija iepazinis nedaudz vairāk.

2.a klase pārgājiena dienā devās uz Valmieras Stāvo krastu Sajūtu parku. Kurā kopīgi pārvarēja dažādus dabas un vides element šķēršļus. Daliņos ieturēja kopīgas pusdienas, spēlēja spēles, noguruši, bet priecīgi devās atpakaļ uz skolu.

2./3.b un 3.a klases kopīgi devās iepazīt Valmieras integrēto bibliotēku. Skolēni redzēja pat bibliotēkas slepenākās vietas – pagrabstāvu ar ļoti senām grāmatām, žurnāliem un avīzēm. Skolēni iepazina, kā pareizi, un ar cieņu, izturēties pret grāmatām. Pēc bibliotēkas apmeklējuma un aktīvas darbošanās, skolēni dāvaniņā saņēma zīmuli un lineālu.

4.a klase izvēlējās doties pārgājienā, kura laikā apskatīja visus Valmierā esošos tiltus. Piemēram, Dzelzceļa tiltu, Vanšu tiltu, Valmieras centra tiltu pār Gauju, kā arī blakus muzejam un Valmieras tirgum esošos gājēju tiltiņus.

1./4.c klase devās uz sporta un aktīvās atpūtas parku “MEŽS”, kurā skolēni šūpojās dažāda veida šūpolēs, lēkāja batutā, brauca pa slidkalniņu un aktīvi darbojās dažādos aktīvās atpūtas elementos.

7./8.d klase apmeklēja Valmieras centrā esošo Dzirnavu ezeriņu, tajā redzamo strūklaku, kā arī atjaunoto promenādi ap ezeriņu.

3./9.1e, 4./9.2.c un 2../5.e, 4.b/8.c klase brauca uz Dikļiem, kur visi kopīgi apskatīja Dikļu pili, devās pastaigā pa Vika pasaku parku, kurā apskatīja dažādas autora Vika Kalniņa pasaku varoņu koka figūras. Skolēni apmeklēja arī Jura Neikena dabas koncertzāli.

Internāta skolotāja Elīna Auniņa