Sapņi piepildās!

Sapņi piepildās!

Erasmus+ projekta “Art therapy for Autism” 1.sanāksme notika pagājušā gada oktobrī Stowarzyszenie Wyjatkowe Serce skolā Olštinā, Polijā. Projekta aktivitāšu ietvaros varējām vērot, kā skolēni savu skolotāju vadībā izgatavo neliela formāta stikla dekorus – vitrāžas, ko var izmantot kā logu aksesuārus (taureņus, burulaivas u.c.).

Vitrāžas ir sens dekoratīvās mākslas veids. Vitrāžām attēli tiek gatavoti no krāsaina stikla gabaliņiem, tos kombinējot.

Arī mums, pedagogiem – D.Ramatai, A.Milerei un D.Sprincei, bija iespēja piedalīties vitrāžu gatavošanas radošajā darbnīcā. Darboties ar krāsainajiem stikla gabaliņiem, līdz tie pārtapa konkrētā lietā, bija ļoti interesanti. Redzējām, cik aizrautīgi darbojas poļu skolēni un cik liels ir viņu prieks par darba rezultātu. Apspriedām, cik vērtīgi būtu šo prasmi apgūt arī mūsu skolas skolēniem, paplašinot viņu radošuma attīstīšanas iespējas.  Atbraucot mājās, meklējām internetā informāciju, kur var iegādāties stikla slīpējamo aparātu un visus nepieciešamos instrumentus. Šo ideju atbalstīja arī skolas direktore I.Kļaviņa.

Jau pavisam drīz saņēmām pasūtīto. Marta beigās uz skolu atbrauks meistars, kurš apmācīs, kā pareizi darboties ar jauno stikla slīpējamo aparātu un specifiskajiem instrumentiem. Tādējādi iecere pārtapusi īstenībā. Par šīs idejas realizēšanu vislielākais paldies projekta “Art therapy for Autism” skolas koordinatorei D.Ramatai. Liels paldies arī dizaina un tehnoloģiju skolotājam I.Kelmeram par atbalstu.

Esmu pārliecināta, ka vitrāžu gatavošanas process sniegs daudz prieka un pozitīvu emociju. Pozitīvas emocijas nepieciešamas ikvienam no mums, jo bez tām ikdiena būtu garlaicīga un bezkrāsaina.

Dace Sprince