Mūsu skolas skolēni Juris Briedis (5.a klase) un Markuss Eduards Beitāns (6.klase) piedalās radošo darbu konkursā “Misija – KRUPIS. Izglāb princi!”! ar saviem zīmējumiem. Vizuālās mākslas pulciņā pārrunājām problēmu, kuru ir aktualizējusi Dabas aizsardzības pārvalde.-Krupju migrācijas ceļi šķērso autoceļus. Krupis nevar paspēt aizbēgt-tieši otrādi-viņš sastingst un nekustās. Nedrīkst pieļaut, ka mašīnas brauc virsū krupjiem. Krupjiem ir ļoti svarīga loma dabas ekosistēmā, viņi ir ļoti noderīgi dzīvnieki, jo iznīcina kaitēkļus.

Lūk, ko mēs rakstījām darba pamatojumā-Markuss ir uzzīmējis krupi kā princi,jo domā, ka krupis ir skaists un labs. Mēs runājām par krupjiem, mums ir žēl, ka viņi iet bojā uz autoceļiem. Markuss arī patstāvīgi meklēja internetā attēlus. Mēs gribam savā skolā pievērst uzmanību šai problēmai. Mēs izprintējām un pielikām plakātu gaitenī, lai arī citi skolēni,kas nepiedalās konkursā, pievērš tam uzmanību.

Dabas aizsardzības pārvalde mums atbildēja-Liels paldies! Jūsu iesniegto darbus radošo darbu konkursā “Misija – KRUPIS. Izglāb princi!”! esam saņēmuši. Visi saņemtie darbi tiks vērtēti laika periodā no 16. līdz 22. martam. Lūdzu, sekojiet informācijai par konkursa gaitu kampaņas vietnē https://www.daba.gov.lv/lv/misija-krupis, kā arī  facebook platformā , kur tiks publicēti visi iesniegtie darbi un par tiem varēs balsot.
Lai veiksmīga diena!
Dabas aizsardzības pārvaldes komanda
https://www.daba.gov.lv/lv/misija-krupis

Vizuālās mākslas skolotāja