Mans profesijas ceļš pēc skolas….

Mans profesijas ceļš pēc skolas….

23. februārī 8.a, 9.a, 9. un 12. klasēm notika karjeras pasākums “Mans profesijas ceļš pēc skolas…” ar mērķi palīdzēt sev izvēlēties piemērotu profesiju.

9. un 12. klasēm pasākuma 1. daļa notika tiešsaistē. Tika uzaicināti viesi – mūsu absolventi Elīna Pudža un Daniela Krilova.

Elīna dalījās pieredzē par studijām Sociālās integrācijas valsts aģentūras Koledžā programmā – programmētājs, Daniela pastāstīja par  pavāra profesijas apguvi Kuldīgas Tūrisma un tehnoloģiju tehnikumā. Absolventes dalījās pieredzē par uzņemšanas noteikumiem, apgūstamajiem mācību priekšmetiem, interešu izglītības pulciņiem, brīvā laika pavadīšanas iespējām un sadzīvi.

Skolēni uzdeva sev interesējošus jautājumus. Pasākuma 2. daļā karjeras konsultante Lolita Eklone prezentēja izglītības iestādes, kurās skolēni varētu mācīties pēc pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības apguves. Daži skolēni veica karjeras izvēles testus.

Pie 9.a un 8.a skolēniem viesojās absolventi Kristīne Volberga, Ivonna Marija Bite, Emīls Vestbergs. Kristīne un Ivonna Marija pastāstīja par mācību programmām un brīvā laika pavadīšanas iespējām, ko piedāvā Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums. Meitenes apgūst pavāra profesiju un dalījās arī ar to, kā pašām veicas ar mācīšanos: kas sagādā grūtības un kas padodas labāk. Emīls iepazīstināja ar Ziemeļvidzemes pamatskolu un galdnieka specialitāti.

8.a un 9.a klases skolēni uzdeva jautājumus absolventiem.

Skolas absolventi novēlēja visiem turpināt mācīties tālāk, jo iegūtās izglītības dokuments ir ļoti svarīgs uzsākot darba gaitas.

Nobeigumā skolēni novērtēja pasākumu – tas bija interesants, noderīgs un iedvesmojošs un nonāca pie secinājuma: ja gribi ko dzīvē sasniegt, būs nopietni jāmācās!

 

Internāta skolotājas Gunta Bulmeistare un Inese Taurīte