Ābolu laikā

Sulīgie āboli garšo visiem. Dažs izaudzis tik varens, ka uzreiz nav apēdams. Bet kā tos saglabāt? Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra 2. grupiņa nolēma likt lietā jauno augļu žāvējamo krāsniņu.

Nu tik pie darba! Mazgājam, griežam, kārtojam uz panniņām un pacietīgi gaidām. Lai gaidīšana raitāka, gatavojam ekoloģiskos maisiņus žāvētiem āboliem –  ziemas krājumiem. Saldā ābolu smarža aicina ātrāk nogaršot – kā sanācis? Mmm.. īsts gardums!

Ēdam paši un cienājam citus.

Paldies, iestādes vadībai par vērtīgo aprīkojumu, izmantosim arī turpmāk praktiskās dzīves apguves nodarbībās!

Pirmsskolas skolotājas Gita Laidve, Māra Lukase, Santa Ecmane

29.09.2020.